Kurs za profesionalnog šminkera

Naučite tajne i usavršite tehnike profesionalnih šminkera kroz stalno vežbanje i praktičan rad.

Kurs za profesionalnog šminkera je obuka koja Vam pruža izazovnu i sveobuhvatnu edukaciju potpuno različitu od drugih i namenjena je svima koje žele da nauče tajne i usavrše tehnike profesionalnog šminkanja. Predavanja drže naši iskusni šminkeri koji će sa zadovoljstvom podeliti svoje znanje i strast prema ovom poslu sa Vama. Po završetku kursa svim svojim polaznicima nudimo savete, pomoć i popuste u nabavci šminke i opreme, kako bi im što više olakšali početak posla.


Šta obuhvata obuka?

Uvod u profesionalno šminkanje
Šta je šminkerski posao, pribor za rad, higijena, poznavanje šminke i materijala za rad, anatomija lica i kože, tipovi kože, puderi prema tipovima kože, teniranje, matiranje, korekcije korektorom, bronziranje, dnevna šminka, šminka za veče...
Profesionalno šminkanje
Oblici lica, očiju, nosa i usana, korekcije, vajanje lica, senčenje, konturisanje, hajlajtovanje, pigmenti i gliteri, smokey eyes, nude makeup, šminka za venčanje, trend šminka, šminka za mature i svečanosti, šminka za starije, fantasy makeup, šminka za modne revije, šminkanje muškaraca, lifestyle makeup...
Šminka za TV i fotografiju
Studijska oprema, vrste osvetljenja i njihov uticaj na šminku, šminka za fotografiju (crno belu i kolor), TV i kamera, šminka za naslovne strane i editorijale...
Praktična nastava
Asistiranje šminkerima studija Makeup House u studiju i na terenu, u modnim i beauty editorijalima magazina Blic Žena i radu na Blic TV.

Informacije o kursu

Kurs za profesionalnog šminkera je namenjen svima koji žele da kroz praktičnu nastavu savladaju napredne tehnike profesionalnog šminkanja.


Nastava se izvodi u malim grupama sa 4 do 6 polaznika.

Nivo obuke: napredni
Trajanje kursa: 10 nedelja / 60 časova (20 susreta)
Nastava: 2 susreta nedeljno po 2 - 2,5h (1 susret = 3 časa)
Vannastavne aktivnosti: Blic Žena //
Predznanje: nije potrebno
Pribor i materijal za obuku: obezbeđeni
Šminka koja se koristi na obuci: Sephora, L'Oréal, Maybelline, Max Factor, Glossip, NYX, Aura, Kryolan, MAC, Clarins, Urban Decay, Benefit...
Termini grupa: februar, jun i oktobar
Sledeći nivo: master

Ukoliko niste iz Beograda odnosno Srbije ili ako jednostavno želite da sva pažnja predavača bude usmerena samo Vama, pružamo Vam mogućnost da pohađate kurs za profesionalnog šminkera individualno.

Časovi se organizuju u dogovoru sa predavačima i prema Vašem raspoloživom vremenu. Gradivo se prelazi bržom dinamikom, tako da je kurs moguće završiti kroz 10 ili 20 susreta, koji mogu biti raspoređeni u vremenskom periodu koji odgovara Vašim mogućnostima i obavezama.

Nivo obuke: napredni
Trajanje kursa: 10 susreta po 3 - 3,5h (intezivno) ili 20 susreta po 1,5 - 2h
Nastava: termini se organizuju u dogovoru sa polaznikom
Vannastavne aktivnosti: Blic Žena //
Predznanje: nije potrebno
Pribor i materijal za obuku: obezbeđeni
Šminka koja se koristi na obuci: Sephora, Max Factor, Glossip, L'Oréal, Aura, NYX, Kryolan, MAC, Clarins, Urban Decay, Benefit...
Termini kursa: tokom cele godine
Sledeći nivo: master

Nakon završetka kursa i položenog ispita dobijate međunarodno priznat sertifikat kojim se potvrđuje da se savladali osnovne i napredne tehnike profesionalnog šminkanja.

Cena kursa za profesionalnog šminkera

Kurs / obuka Cena Cena -10% Cena -20%
Kurs za profesionalnog šminkera
Nastava u grupi / 60 časova (20 susreta)
65.000
(550€)
59.000
(500€)
52.000
(440€)
Individualni kurs za profesionalnog šminkera
Individualna nastava / 20 susreta ili 10 susreta (intenzivni tempo)
85.000
 (725€)
76.000
(645€)
68.000
(575€)

Polaznici koji su završili MH osnovni kurs plaćaju samo razliku u ceni obuka.
Molim Vas uzmite u obzir da su iznosi u evrima (€) okvirni i da isključivo služe u informativne svrhe.

Kartice

Ostvarivanje popusta i mogućnosti plaćanja

Makeup House svojim polaznicima pruža nekoliko mogućnosti za ostvarivanje popusta. Za plaćanje kursa u celosti prilikom upisa ostvarujete popust od 10%. Ukoliko ste student ili ste nezaposleni, uz kopiju overenog indeksa odnosno važeću potvrdu Nacionalne službe za zapošljavanje, možete ostvariti popust od 10% na ukupnu cenu obuke. Popusti se mogu sabirati i važe za oba vida nastave.

Kurs je moguće platiti na 3 do 8 rata - gotovinom, karticama ili čekovima građana. Više o mogućnostima odloženog plaćanja možete pogledati u delu najčešće postavljana pitanja.

Napomene: Da bi ste pohađali obuke u organizaciji studija Makeup House potrebno je da ispunjavate nekoliko osnovnih uslova: (1) polaznik mora da ima minimum znanja komunikacije na srpskom jeziku (za pohađanje nastave u grupi); (2) polaznik mora da ima punih 18 godina u trenutku početka kursa, odnosno pismenu saglasnost roditelja ukoliko ima manje od 18 godina.

Često nam postavljaju sledeća pitanja...

Koliko traje jedan susret na kursu za profesionalnog šminkera?
Jedan susret traje između 2 i 2,5 sata, odnosno oko 3 školska časa, u zavisnosti od teme koja se obrađuje.
Da li je studio vezan za određen brend šminke u svojim obukama?
NE! Polaznici kursa za profesionalnog šminkera tokom cele obuke rade sa većim brojem različitih brendova šminke kao što su Sephora, Max Factor, L'Oréal, Maybelline, Glossip, NYX, Kryolan, MAC, Clarins, Urban Decay, Benefit... Na taj način polaznici u praksi stiču osećaj kako je raditi sa šminkom različitog kvaliteta, pokrivne moći i teksture.
Da li je na kursu obezbeđen pribor i materijal za rad?
Sav pribor i materijal za rad su obezbeđeni i polaznici nemaju nikakvih dodatnih troškova vezanih za obuku. Nakon završetka kursa, studio svim svojim polaznicima omogućava nabavku šminke i pribora za rad preko svojih partnera po cenama nižim i do 30%.
Ko drži predavanja?
Predavanja drže šminkeri studija Makeup House, koji će polaznicima preneti svoje bogato iskustvo u wedding, beauty i fashion makeup-u.
Da li je obezbeđena praksa polaznicima kursa za profesionalnog šminkera?
Sama nastava je praktičnog karaktera, tako da tokom trajanja celog kursa polaznici uče kroz rad. Osim toga u sklopu vannastavnih aktivnosti predviđeno je asistiranje našim šminkerima na terenu, u modnim i beauty editorijalima magazina Blic Žena, kao i radu na Blic TV. Pogledajte kratak video sa prakse.
Da li je vaš setifkat međunarodno priznat?
Jeste. Veliki broj naših polaznika danas radi širom Evrope sa sertifikatom i znanjem koje su poneli iz naše škole, a neki od njih za brendove poput Sephora, Bobbi Brown, MAC... Osim toga studio Makeup House Beograd je od 2015. godine postao partner Sephora Middle East (UAE) za selekciju osoblja iz Srbije i zemalja regiona. Ponosni smo na naše bivše đake koji danas rade za Sephora Middle East kao profesionalni šminkeri i beauty konsultanti u Dubaiju, Abu Dabiju (UAE) i Dohi (Katar).
Da li postoji razlika između individualne i nastave u grupi?
Razlike u gradivu nema. Nastava u grupi podrazumeva rad sa 4 do 6 polaznika kroz 20 susreta (60 časova), dok kod individualne nastave polaznik isto gradivo prelazi u intezivnoj nastavi kroz 10 ili redovnoj kroz 20 susreta. To je moguće jer se na individualnoj obuci radi 1 na 1 sa predavačem, čija je pažnja usmerena na samo jednog polaznika.
Da li kurs za profesionalnog šminkera mogu pohađati strani državljani?
Naravno. Posebno smo ponosni na činjenicu da je naše obuke uspešno završilo nekoliko desetina polaznica iz celog regiona, kao i nekoliko evropskih zemalja. Iz razumljivih razloga zbog organizacije i dolaska na časove, za polaznike koji ne žive u Beogradu i Srbiji, Studio Makeup House je omogućio individualnu i intezivnu nastavu, kao i pomoć u pronalaženju smeštaja dok su u Beogradu.
Koje su sve mogućnosti odloženog plaćanja?
Ukoliko se opredelite za plaćanje kursa za profesionalnog šminkrera na rate, postoji nekoliko modela. Ako je sredstvo plaćanja gotovina ili kartica, obuku možete platiti na 3 rate. Prvu ratu plaćate prilikom upisa, drugu posle mesec dana i treću u narednom mesecu, odnosno najkasnije 2 nedelje pred završetak kursa. Ukoliko izaberete plaćanje čekovima kurs se može platiti na 6 do 8 rata. U tom slučaju prilikom upisa ostavljate čekove u vrednosti celokupne obuke, popunjavate iznose i datume realizacije čekova oko kojih se dogovaramo. Ako imate bilo kakvih dodatnih pitanja, slobodno nas pozovite.
Da li mogu da deo kursa platim gotovinom, a drugi deo čekovima na rate?
Možete. Sredstva plaćanja kursa možete kombinovati prema Vašim mogućnostima. U studiju Makeup House možete platiti gotovinom, karticama (Visa, Visa Electron, Master Card, Maestro i Dina), čekovima građana, kao i preko računa firme.
Da li mogu da ostvarim neki popust ukoliko plaćam na rate?
Ukoliko ste student ili ste nezaposleni, možete da ostvarite popust od 10% na punu cenu kursa. Taj iznos se može platiti u ratama po gore navedenim modelima. Prilikom upisa prilažete fotokopiju overenog indeksa, odnosno važeću potvrdu Nacionalne službe za zapošljavanje, kao dokaz za ostvarivanje popusta.
Koji su termini održavanja kursa za profesionalnog šminkera?
Nastava u grupi se odvija dva puta nedeljno u popodnevnim časovima i tačni termini se određuju nakon formiranja grupe u dogovoru sa polaznicima. Individualna nastava se prilagođava prema raspoloživom vremenu polaznika i časovi mogu biti organizovani svakodnevno ili nekoliko puta nedeljno.
Šta se dešava ako propustim neki čas?
Ukoliko propustite čas, tokom trajanja kursa u dogovoru sa pradavačima se organizuje nadoknada časova.
Da li držite kurseve van Beograda?
Nažalost, iako postoji interesovanje, iz tehničkih razloga nismo u mogućnosti da organizujemo održavanje kurseva van Beograda. Zbog toga smo našim polaznicima omogućili intezivnu i individualnu nastavu.

Galerija - pogledajte kako je na našim časovima


Napomena: Prezentacija, sva autorska prava i ostala prava intelektualne svojine u svim tekstovima, dizajnu, slikama i ostalom materijalu na ovoj prezentaciji, jesu imovina MAKE UP HOUSE DOO Beograd ili su na sajt uključeni uz dozvolu vlasnika ili ovlašćenog nosioca prava. Više o uslovima korišćenja ove prezentacije možete pročitati ovde.

Rezervišite mesto na kursu

Saznali ste sve što Vas zanima i želite da rezervišete svoje mesto? Uneste tražene informacije i Studio će Vas kontaktirati u najkraćem mogućem roku kako bi potvrdili Vašu rezervaciju.

Molimo Vas uzmite u obzir da je ovo preliminarno zakazivanje i da Vam ne možemo garantovati željeni termin sve dok Studio ne potvrdi Vašu rezervaciju.

Back to top